Ta steget över tröskeln!

År 2000 vid 40 års ålder jobbade jag som byggnadssnickare. Med 23 år i yrket började min kropp att säga ifrån med bl.a. smärtor i knän, rygg, armbågar och axlar. Jag hade så pass ont att det tog nästan en timma för kroppen att över huvud taget röra sig normalt på morgonen.

Det var då min fru sa till mig att jag kanske skulle börja på gym. Skulle jag!? Jag som redan rörde mig så mycket på jobbet, behövde jag röra mig ännu mer på min fritid!? Löjligt, tänkte jag. Efter några månaders påtryckningar lyckades hon övertala mig. Det var då jag packade min träningsväska och åkte ner till gymmet. Jag ställde mig utanför ingången, hörde diskodunket, vände, gick tillbaka till bilen och åkte hem. Utan att jag ens kunde se in genom gymmets ytterdörr hade jag en bild framför mig där alla där inne var otroligt vältränade och där jag definitivt inte passade in.

Dagen efter tog jag mod till mig och den här gången tog jag steget över tröskeln. Jag fick ett trevligt bemötande och såg samtidigt att där fanns alla sorters människor från otränade till ”gymbiffar”. Jag fick en gyminstruktion och ett träningsprogram. I början imponerades man av vikterna som ”biffarna” lyfte och trots mina 40 år och 187cm, kände jag mig ganska liten jämfört med dem. Efter några veckor fattade jag att de här ”biffarna” både kunde prata och att dom dessutom var trevliga. Framförallt var de otroligt kunniga och hjälpsamma. Med deras hjälp och min envishet var jag i stort sett smärtfri efter ett år.

Idag, flera år senare, är jag starkare och framförallt mycket piggare än vad jag var vid 25 års ålder, en utvecklig som jag i min vildaste fantasi inte skulle kunnat drömma om. Under den här resan har jag gått utbildningar där jag läst anatomi, fysiologi och näringslära, men det bästa av allt är att jag har jag haft min egen kropp att praktisera mina teoretiska kunskaper på. Jag har både tränat för mycket och för lite under vissa perioder och lärt mig vad som är lagom för mig.

Många tror att man måste träna mycket mer än vad man i själva verket behöver. Detta skrämmer många från att träna alls. Bra kvalitet på träningspassen i stället för kvantitet är viktigare och sparar dessutom tid vilket är en bristvara för många idag.

Med mina erfarenheter vet jag hur det känns att i vuxen ålder kliva över tröskeln och gå in på ett gym för första gången och jag vet också hur det känns att vara otränad. Jag vill dela mina upplevelser med så många som möjligt och berätta att det aldrig är försent att börja träna. Så varför inte vända ålderskurvan tillbaka igen och känna sig yngre!

Jag hoppas att min berättelse kan inspirera er yngre, medelålders, äldre, män och kvinnor att inte stanna utanför dörren utan kliva in! Här öppnas en ny värld där lagom är bäst och där jag gärna är ”gymbiffen” som hjälper just er att få ett starkare och piggare liv!

Jan Andersson

Corpus Friskvårdscenter AB
PS. Stort tack A-C!

ÖPPETTIDER

Måndag–söndag: 5–23
Läs mer här

KONTAKTA OSS

CORPUS FRISKVÅRDSCENTER

Kinnamarksvägen 1
511 54 KINNA

0320 - 358 00
Maila oss
Vägbeskrivning

INSTRUKTÖR HOS OSS?

Har du en dröm om att bli instruktör?

Skriv några rader om dig själv och din träningsbakgrund och maila Jan.